Krapović reagovao na saopštenje/upozorenje Sea Dance-a

Poštovana gospodo, bez namjere da produbljujem javnu polemiku, osjećam potrebu da javno odgovorim na javno upućeno upozorenje Opštini Budva.


Kao što jako dobro znate, lično sam se maksimalno zauzeo i angažovao na realizaciji Sea Dance festivala 2017-te godine, kao i sve opštinske službe. Prije početka festivala vam je uplaćen dug od 95 000 eura iz 2016-te godine i dogovorena , potpisana i uplaćena suma od 150 000 eura za 2017 –tu godinu. Uz to ste imali i maksimalnu saradnju svih službi Opštine Budva. TOB je takodje sve svoje finansijske i druge obaveze prema Sea Dance ispunila do kraja. Sigurni smo da do sada takav odnos nijeste imali sa Opštinom Budva, a to i sami jako dobro znate.


Nažalost, moraćemo u 21-om vijeku, kako sami kažete,svi zajedno promisliti i prodiskutovati o budućnosti Sea Dance festivala i o ugovoru, i to iz dobro poznatih razloga. Naime, cijela priča je od samog početka problematična. To nema veze sa novom vlašču u Budvi, već smo probleme naslijedili i oni se svake godine manifestuju i štete imidžu kako Festivala tako i Budve. Mislim da nije korisno da idemo „down the SDF memory lane“ festivalskih problema.


Drago nam je da imate dobru saradnju sa MORT-om i da se na nju pozivate. Znamo da su vam i prošle godine nudjene određene alternative, da ste takođe prijetili odlaskom u Grčku itd. Ukoliko se za taj put odlučite,želimo vam svaku sreću.


I u Ministrastvu turizma znaju, a to je i opštepoznato, da Budva donosi više od polovine prihoda u turizmuCrne Gore. Uz dužno poštovanje svima, rekao bih da nijedna druga opština u Crnoj Gori, a i šire, ne može ono što Budva može: u organizacionom, marketinškom, turističkom i zabavnom smislu.


Znam da nismo dovoljno brzi za vaše planove, ali mi imamo mnogo drugog posla i obaveza. Ostavljen nam je haos koji malo po malo sredjujemo i sada polako sve u Budvi ide uzlaznom putanjom, pa vjerujem da će tako biti i sa SDF.


Brzo ćemo doći do lokacije i svega ostalog, posebno zbog toga što ove godine imamo više vremena jer je festival pomjeren za kraj avgusta ili početak septembra.
Na kraju, nemojte pominjati tužbe, upozoravati i prijetiti javno. Budite spokojni i vi i sponzori i svi kojima je stalo do SDF-a. Budva će se odnijeti ozbiljno i odgovorno, jer SDF želimo u Budvi.
Jednom sam već rekao da skidamo kapu EXIT brandu, ali da je Budva ipak malo veći brend i od EXIT-a i SDF-a. Zato nas, kako bi se Crnoj Gori reklo, nemojte„strašit’ vučijom čaprom“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti