Naslovi

Petak, 19. Januar

Vijesti: Karađorđevići traže i dio Sveca
Princ Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina traže da im se vrati i kompletna zemlja na ostrvu Sveti Stefan. Na dvorište od 13.293 kvadrata tog luksuznog grada hotela upisana je zabilježba restitucije srpske kraljevske porodice.
"Zabilježba restitucije u korist prestolonasljednika Aleksandra II Karađorđevića i Katarine Karađorđević de Silva pokrenute pred Komisijom za povraćaj i obeštećenje", upisano je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine u koju su "Vijesti" imale uvid.
Riječ je, kako se navodi, o dvorištu grada hotela između luksuznih vila koje se nalaze na ostrvu.

 

Vijesti: Gdje je zapelo za Luku Budva?
Poslanik Demokratske Crne Gore Mijomir Pejović zatražio je od ministra održivog razvoja Pavla Radulovića zašto nije pokrenuta procedura za dodjelu koncesije za Luku Budva ni 18 mjeseci nakon usvajanja plana.

 

Monitor: Turci dolaze
U protekloj godini dogodile su se značajne promj ene u investicionom i poslovnom ambijentu u Budvi, vodećoj turističkoj opštini u Crnoj Gori na čijoj je teritoriji plasiran najveći broj stranih investicija u turizmu, u izgradnji stanova i turističkih apartmana. Ruski državljani koji su posljednjih desetak godina bili ubjedljivo prvi na listi stranih investitora i vlasnika velikog broja nepokretnosti na ovom dijelu Crnogorskog primorja, ne zauzimaju više tu poziciju. Zamijenili su ih Turci, koji u sve većem broju dolaze i ulažu svoj kapital u nekretnine na području budvanske rivijere.

 

Dnevne novine: Milić prvi sa grdobinom od 35,5 kg
U akciji kompanije "Una" iz Tivta prvo mjesto i vaučer u iznosu od 150 eura u akciji "Ulov godine za 2017. godinu, zauzeo je Milan Milić iz Ulcinja za ulovljenu grdobinu tešku 35,5 kg.
Drugo mjesto i vaučer od 100 eura pripalo je Budvaninu Božidaru Griviću sa ulovljenom kernjom od 25kg, tehnikom podvodnog ribolova na Platamunima. Božidar je član kluba za sportski ribolov Tuna iz Budve i bavi se profesionalnim podvodnim ribolovom.

Dnevne novine: Exit ubrao zlatne lale

CDM: I danas isključenja struje
U Budvi će, od devet do 13 sati, bez struje biti Lapčići, Pobori, Gornji Pobori, Duletići, Stanišići i Brajići.

 

Četvrtak, 18. januar

 

Vijesti: U Budvi asfaltirano 21.000 m puteva i platoa

Vijesti: Taksisti iz Budve pucali u noge
Dnevne novine: Pucnji u noge, kao upozorenje
Policija intenzivno traga za napadačem koji je preksionoć oko 22.15 časova u blizini restorana Vivaldi u Budvi hicima iz pištolja ranio budvanskog taksisitu Darka Čuljkovića.

Vijesti: Rafailoviću opet sude zbog pokušaja ubistva
Za 28. februar zakazan je nastavak suđenja Budvaninu Vasiliju Rafailoviću (29), optuženom za pokušaj ubistva sugrađanina Radovana Raša Vujovića (31), u martu 2013. godine.
Pred vijećem sutkinje Vesne Pean tada je planirano da se odgleda snimak sa nadzornih kamera.

Dan: Uživali na Zlatiboru
Članovi Izviđačkog odreda "Jadran su 2018. godinu tradicionalno započeli zimovanjem i zimskom školom na Zlatiboru. U sklopu odredskog projekta koji se odnosi na jačanje skautskog pokreta i uključivanje što više mladih u skautizam, članovi IO "Jadran su od 8. do 14. januara učestvovali u Zimskoj školi skautizma na Zlatiboru.
Na Zlatiboru je boravilo 90 poletarca, pčelica, mlađih izviđača, kao i njihove starješine iz IO "Jadran Bar, IO "Budva i bratskog IO "Jadran iz Skoplja.

 

Srijeda, 17. Januar

 

Vijesti: Taksista ranjen u Budvi: Napadač otvorio vrata i pucao u noge
On je bio parkiran na zaobilaznici kod bivše Kamionske pijace kada je vozilu prišao nepoznati muškarac, otvorio vrata i sa namjerom da ga zaplaši pucao mu u noge.

Vijesti: Pribilović predložena da vodi DPS u Budvi

Vijesti: Založio Mediteran za još 6 miliona
Gazdovanje elitnim bečićkim hotelom Mediteran ubuduće će vršiti podgorička kompanija Spencer&Hill, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića, koji ga je odmah nakon knjiženja založio za novi kredit od šest miliona.

Vijesti: Kempinski na Smokvici
Predstavnici ruske kompanije Vas Invest potpisali su sporazum sa jednim od svjetski vodećih lanaca hotela Kempinski, kojim je predviđeno da u martu počne izgradnja luksuznog hotela u mjestu Smokvica, pod brendom Kempinski.

Dnevne novine: Štrajk radnika Queen-a

Dnevne novine: Regionalni vodovod omogućio dolazak investitora
Od 2006. godine u realizaciju završenih projekata vezanih za vodosnabdijevanje u Crnoj Gori, uloženo je više od 250 miliona eura, od čega za nastavak izgradnje regionalnog vodovodnog sistema oko 82 miliona, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Dan: Norvežani zainteresovani za Boku

 

Ponedeljak, 15. Januar

 

CDM: Potraga na Lovćenu uspješno završena, lovci dobro
Nakon troipočasovne potrage na Lovćenu, lovci N.L. i V.V. upravo su pronađeni na lokaciji Hum, piše Cetinjski list.
Kako im je saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja, dvojica lovaca iz Budve su dobro. Oni su lovce pronašli nakon što su čuli njihove pucnje iz pušaka.

Vijesti: Miloš Marović mora da legalizuje stan

Vijesti: Stavili Budvane na crnu listu?
Granica Srbije zatvorena je za oko dvadeset Budvana koji su po procjeni tamošnjih službi bezbjednosti nepoželjni u toj državi, saopšteno je Vijestima nezvanično iz Uprave policije.

Vijesti: Kroz grad:

Muzej grada Budve Stalna postavka iz arheološke i etnografske zbirke.
Moderna galerija "Vatra Mediterana" retrospektivna izložba slika i ctreža Jovana Jova Ivanovića (1932-2017).
Spomen dom "Stefan Mitrov Ljubiša" Izložba "Crnogorski filmski plakat" Momira Matovića. Predstavljena je 41 reprodukcija filmskih plakata, koje je vezuju za rad čuvenog budvanskog filmskog preduzeća "Zeta film".
Spomen dom "Reževići" Stalna postavka "Zavjetni darovi Paštrovića" iz riznice manastira Reževići.
Spomen dom "Crvena komuna" Izložba slika i ikona "Marko K. Gregović 150 godina od rođenja (1867-2017) i dokumentarna izložba fotografija Spomen-obilježja na teritoriji budvanslce opštine.

CADMUS CINEPLEX
"Doušnik", "Pentagon Papers", "Golem iz Lajmhausa", "Ferdinand, Smanjivanje, Koko, Djeda Mraz na zamjeni, Legenda o Kolovratu, Najmračniji čas, Velika igra.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti