Mediteran reklame uvodi red u reklamnom prostoru Budve

Direktor DOO „Mediteran reklame“ Blažo Rađenović najavio je uvođenje reda u reklamnom prostoru na teritoriji opštine Budva.

„Opština Budva donosi Plan privremenih objekata na tri godine u okviru koga je i reklamni sadržaj ( bilboridi, city light-ovi...). Napravićemo red u tom reklamnom prostoru, gdje će iz ugla građana , turista i svih onih koji posjete našu opštinu biti jedna ljepša slika, kakvu Budva , kao metropola turizma zaslužuje“, kazao je Rađenović gostujući na RTV Budva.


Podsjećajući na dugogodišni sukob nadležnosti između Direkcije za saobraćaj i Mediteran reklame koji se odnosi na reklamne prostore u putnom pojasu, Rađenović je kazao da je to prevaziđeno:


„ Pogledajte sve one bilbordi pored puta, samo petina njih je u ingerenciji našeg preduzeća, a svi ostali su u nadležnosti Direkcije, što nije prirodno jer se vodi kao glavna magistrala“, napomenuo je on.


Kazao je da to preduzeće radi i na boljem vizuelnom identitetu reklama:


„ Naše djelovanje smo proširili i na zonu morskog dobra, smatram da svi oni mobilijari koji pripadaju zakupcima te zone imaju i komeracijalne svrhe. U pitanju su reklame, koje se ne naplaćuju godinama. Tu su i taksi vozila na kojima se pojavljuju neki reklamni sadržaji. Od ove godine ko god bude želio da se na taj način reklamira, moraće da plati“, jasan je Rađenović.


Naglasio je da je preduzeće bilo i društveno odgovorno, te svojim donacijama i sponzorstvima, pomoglo kako pojedince, sportske klubove, zdravstvo i obrazovanje, ali i učestvovalo u humanitarnim akcijama:
„ Pomogli smo opremanju pet kabineta SMŠ „ Danilo Kiš“, pomogli smo organizovanju akcije dobrovoljnog davalaštva krvi... Na svim nekim značajnim događijama koji su organizovani u našoj opštini mi smo učestvovali i pomogli“, naglasio je Rađenović.


Zaključio je da je preduzeće uspješno poslovalo prethodnu godinu uz očekivanje da će i ova godina biti još uspješnija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti