Prva banka prodala zemlju na Komoševini

Prva banka prodala je zemljišni kompleks od 5596 kvadrata na lokalitetu Komoševina iznad Jadranske magistrale na brdu Spas na ulazu u Budvu, budvanskoj firmi „ Tron Company“.

Banka, u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata lidera DPS Mila Đukanovića, više se ne vodi u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine kao vlasnik ove parcele koja se nalazi nekih 200 metara vazdušne linije od Staroga grada. Međutim, Đukanovićeva banka prije nekoliko dana je upisla hipoteku na zemljišni kompleks, na iznos od tri miliona eura, za koji se iznos najvjerovatnije kupac kod nje zadužio.

Banka je sredinom janura dobila od opštinskog Sekretarijata urbanističko tehničke uslove kojima je propisano da se na na tri odvojene parcele, koje čine zemljišni kompleks mogu graditi stambeni, ali i ugostiteljski i objekti za smještaj turista.


Opština Budva izdala je prije par mjeseci izdala Urbanističko tehničke uslove Prvoj banci, kojim je predviđena gradnja manjeg stambenog kompleksa na Komoševini.
Opština je i novim uslovima dala zeleno svjetlo da je na toj lokaciji moguće graditi vile sa prizemljen i dva sprata. Inače, na toj lokaciji već je ugrubo započela gradnja objekata od ranijeg vlasnika, koji je uzeo kredit kod Prve banke, ali ga nije vratio, nakon čega je banka aktivirala hipoteku i preuzela zemljište i objekte u svoje vlasništvo.


Na prvoj parceli od 739 kvadrata predviđena gradnja je gradnja objekata od 945 kvadrata bruto građevinske površine. Na drugoj parceli od 755 kvadrata, može se graditi takođe 945 kvadrata stambene površine, a na trećoj parceli parceli od 1.031 kvadrata planirana je izgradnja 945 kvadrata.
Na preostalih više od 3.000 kvadrata, planirane su zelene površine i saobraćajnica.


Inače, banka je u međuvremenu sa svoga sajta izbrisala oglas za prodaju ovog zemljišnog kompleksa, koji je godinama unazad bio u ponudi.
Osim hipoteke Prve banke, na zemljištu je ostala upisana hipoteka države zbog poreksog duga od 26.832 eura.

 

foto: Adnan Dautović

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti