Promocija knjige putopisa “300.000 kilometara motoavanture” Željana Rakele

 

JU Narodna biblioteka Budve u petak, 23. februara 2018. godine organizuje promociju knjige putopisa „300.000 kilometara motoavanture“ splitskog autora Željana Rakele. U uvodnom dijelu večeri govoriće domaćin Velibor Petković, predsjednik budvanskog Moto kluba BMW, kao i crnogorskog BMW-a, a nakon toga će nas avanturama svog putopisa provesti Željan Rakela. Moderator večeri je Stanka Stanojević.
Jedan čovjek, jedan motor, pet kontinenata, 100 država, sedam godina, 300.000 kilometara – je rečenica koja u najkraćem opisuje knjigu avanturiste i bajkera Željana Rakele “300.000 kilometara motoavanture”.

Za splitskog autora avantura je život, navodi i ističe: “No ako se i ne odvažite na stvarna putovanja, dašak avanture moguće je doživjeti dijeleći iskustva drugih zabilježena u knjigama, pričama i video zapisima. Zbog toga, uostalom, i ja pišem ovu knjigu, ali i zato da otrgnem zaboravu putovanje dugo 300.000 kilometara na dva kotača uzduž i poprijeko Zemljine kugle ostvareno voljom, trudom i energijom zanesenjaka. Stoga vam iz prve ruke mogu potvrditi da je avantura privilegija dostupna svakome kome je istinski do nje stalo.“

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti