Morsko dobro gradi navoz za izvlačenje barki

Nakon sprovedenog postupka javnih nabavki za izbor najpovoljnijeg ponuđača, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore zaključilo je juče Ugovor sa kompanijom “Flemer Ston- AG”, čiji je predmet izgradnja navoza za izvlačenje barki.

Kroz dogovor sa loklanom NVO “Porat” iz Budve, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obezbjedilo je sve potrebne preduslove i u potpunosti će finansirati adekvatno uređenje terena i izgradnju navoza, nadomak gradskog bazena u Budvi, sa namjerom da se obezbjedi prostor i uslovi za izvlačenje i lakše održavanje barki.


Intencija Javnog prduzeća pri izradi ovog, i sličnih, projekata jeste dodatno vođenje računa o javnom interesu i potrebama lokalnog stanovništva u smislu kreiranja dodatnih sadržaja za vlasnike komunalnih vezova i funkcionisanje luke Budva kao javnog sadržaja,
Ukupna cijena izgradnje navoza iznosi 9.894,77 eura. Izvođač radova uveden je danas u posao, a rok za završetak radova je 20 dana, odnosno sredina marta 2018 godine.

foto: Adnan Dautović

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja