Konkurs za stipendiju od 25.000 eura traje do 23. marta

Konkurs za Porto Montenegro stipendiju od 25.000 eura, za školovanje jednog studenta iz Crne Gore na stručnim diplomskim studijama Hospitality and Tourism Management na renomiranom američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku, je otvoren do 23. marta.

Na konkurs za stipendiju Porto Montenegra mogu se prijaviti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četvorogodišnju srednju školu.

Za više informacija o RIT Croatia, i proceduri oko prijave za stipendiju, posjetite web stranicu i linkove:

http://www.croatia.rit.edu/portomontenegro#.Wo_aDq6nGUk
http://www.croatia.rit.edu/

Prema povratnoj informaciji od menadžmenta RIT-a, na jučerašnjoj Info sesiji povodom stipendije, Porto Montenegro privlači izuzetno kvalitetne kandidate koji razumiju važnost ulaganja u znanje kao imperativ za uspješnu buducnost – svojim rezultatima to već i pokazuju prve dvije stipendistkinje Porto Montenegra Jovana Ivanović i Irma Omeragić.

U svakodnevnom susretu sa novim izazovima u drugoj godini i stručnim predmetima, pomažu mi znanja koja sam stekla obavljajući praksu u Hotelu Regent Porto Montenegro, tokom prošlog ljeta. Trenutno proširujem svoje znanje obavljajući praksu u marketing sektoru u hotelu Hilton u Dubrovniku, u sledeće studentske godine tokom jednog semestra ću biti student škole La Rochelle u Francuskoj, istakla je prva stipendistkinja Porto Montenegra Jovana Ivanovic.

Druga stipendistkinja PM-a, Tivćanka Irma Omeragić je na prvoj studentskoj godini, i svježi utisci su samo „u superlativu“: Profesori na fakultetu su spremni da prenesu znanje i sve će uraditi kako bismo mi, kao studenti, razumjeli nastavne jedinice. RIT Croatia pruža puno prilika koje samo čekaju da budu iskorištene i jako sam srećna što sam dobila priliku da sve to i iskusim, dodala je Omeragićeva.

Stipendija u vrijednosti od 25.000 EUR pokriva troškove školarine tokom studija, a osim stipendije, najbolji kandidat osvaja i mogućnost da stručnu praksu obavi upravo u Porto Montenegru.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovo je sveučilište diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja