Deripaska u gubitku 1.6 miliona eura

Kompanija „Overseas assets management“, iza koje stoji ruski milijarder Olega Deripaske, vlasnik raskošnog ljetnjikovca na rtu Platamuni, poslovala je prošlu godinu sa gubitkom od 1.6 miliona eura. To se navodi u finansijskom iskazu za 2017. koji je krajme marta dostavljenom Poreskoj upravi.


Ovim je nastavljeno loše polovanje ove firme u Crnoj Gori, koja je i 2016. završila sa gubitkom od 1.3 miliona eura.


Ukupan gubitka ove firme, akumiliran godinama unazad , sada je dostigao 7.4 miliona eura.


Kako stoji u iskazu vrijendost imovine kojom raspolaže ova firma je 28 miliona eura, što je za milion eura manje nego u finanijskom iskazu iz 2016.
Kompanija, koju je osnovala firma Tangril equites LTD, vlasnik 50 hiljada kvadrata na Platamunima na kome je izgrađen rezidencijalani kompleks vila.
Kompanija, koju mediji povezuju sa Deripsakom u avgustu prošle godine je uknjižio kompleks vila od ukupno 2.800 kvadrata luksuznog prostora. Ljetnjikovac objedinjuje centralne, mermerom obložene, dvije spojene palate koje se prostiru na 1.600 kvadrata izgrađenog prostora, dok ostalih devet manjih turističkih vila imaju od 100 do 300 kvadata.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja