Koncert Jasne Jovićević i benda Flow Vertical u Portu

Zvuci džeza vibriraće na koncertu Jasne Jovićević u muzičkoj pratnji sekteta i muzičkog repertoara projekta Flow Vertical: koncert je zakazan za srijedu 18. april, u 20:00h u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru. Kroz muziku ona istražuje zvučne vibracije, njihov uticaj na tijelo, energiju i kreativnost. Album Flow Vertical objaviće uskoro izdavačka kuća FMR Records iz Engleske.

Koncert se realizuje godinu u sklopu popularne manifestaciji Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori (Jazz Appreciation Month in Montenegro) JAM 2018, pod ogranizacionom logistikom NVO Jazz Art iz Podgorice. Sponzor koncerta je Turistička organizacija Tivat.

Jasna Jovićević je saksofonistkinja, flautistkinja i kompozitorka iz Srbije. Završila je Muzičku Akademiju “Franc Liszt” u Budimpešti, a magistrirala je kompoziciju na Univerzitetu “York” u Torontu.

Nakon decenije bavljenjem jogom, koja je postala integralni dio njene muzike, prošlog ljeta napravila je svoj projekat Flow Vertical. Kroz muziku ona istražuje zvučne vibracije, njihov uticaj na tijelo, energiju i kreativnost. Album Flow Vertical objaviće uskoro izdavačka kuća FMR Records iz Engleske.

Članovi seksteta su: Jasna Jovićević (kompozicija, saksofon, bas klarinet, spacedrum), Filip Krumes (violina), Rastko Popović (viola), Dejan Božić (violončelo), Nemanja Mihailović (fagot), Uroš Šećerov (perksije). Pronalaženje novih ideja i postavljanje istih u nekonvencijalne forme, jako je zabavljaju i usrećuju. Muziku definiše kao vibraciju zvuka koja je vodi kroz vidljivo i nevidljivo, kreira i briše iluziju, proširuje prostor i vrijeme, vodi je kroz mrak. Svaki ton koji je odsviran je molitva i zahvalnost muzici. Muzika je alat, putanja i odredište.

Saksofonista Wayne Shorter je njena vječna inspiracija, njen muzički guru. Njen ukus se mijenja, zavisno od toga u kojoj je muzičkoj fazi, međutim prednost svakako daje inovativnoj umjetnosti. Njen novi uzor i inspiracija je umjetnica Marina Abramović.

Ulaz je besplatan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti