Džez događaj u Budvi

‘A Tribute to Mimo’, je jazz dogadjaj koji Društvo “Feral” treću godinu zaredom organizuje kao omaž velikom budvanskom džezeru. Događaj se organizuje u aprilu, mjesecu koji se i u svijetu obilježava kao mjesec poštovanja džeza, a datum ovogodišnjeg događaja je 28. april.

Nikola Mimo Mitrović je bio veliki džezer u svjetskim okvirima, a potekao je iz Budve. Svoj muzički put započeo je u Gradskoj muzici Budve, nastavio u Beogradu gdje je svirao sa Big Bendom, a vrhunac dostiže u Švedskoj, gdje je nastupao sa najvećim svjetskim imenima džez muzike.


Ove godine program će početi koncertom djece iz Muzičke skole Budva, nakon čega ce uslijediti okrugli sto na kojem ce govoriti jazz muzičari iz Beograda sa kojima je Mimo svojevremeno nastupao. Nakon ovoga ce uslijediti koncert muzicara u sastavu: Jelena Jovović (vokal), Novak Mijović (truba), Šule Jovović (gitara), Branko Marković (kontrabas), Dusan Ivanišević (bubanj); kao i gosti: Sara Jovović (klavir); Željko Vasović (saksofon).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja