Prva etno tura uz pašticadu i domaće makarule

Etno tura

 

Turistička organizacija Budve organizovala je juče za predstavnike medija, turističkih agencija i Opštine Budva prvu pješaku turu od sela Vojnići u Paštrovićima do manastira Praskvica.

Ova nesvakidašnja ponuda u okviru koje se turisti mogu upoznati sa svim prirodnim ljepotama Kuljača i Čelobrda, ali i kulturno-istorijskim blagom manastira Vojnići, Duljevo, Rustovo i Praskvica, trebalo bi da postane sastavni dio budvanske turističke ponude.

 

Učesnici prve pješačke ture razgovarali su sa mještanima o lokalnim običajima i probali tradicionalne specijalitete ovog kraja, kao što je Pašticada sa domaćim škurim makarulama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja