Print this page

Big game fishing u Budvi

4. Međunarodni turnir u ribolovu “Big game fishing 2018” biće večeras svečano otboren u restoranu“Greco beach” na budvanskom šetalištu. Očekujese dolazak ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Španije, Italije i Crne Gore.


Takmičenje u najatraktivnijoj ribolovačkojdisciplini organizuje sportsko - ribolovni klub “Big game Budva”, u saradnji sa Turističkomorganizacijom opštine Budva.

Big Game Fishing je popularna društveno-sportska aktivnost koja je kao spoj zabave iavanturizma prepoznata u svijetu ali i u našemneposrednomokruženju(Hrvatska,Italija,Grčka...).
Sportsko-ribolovni turizam (sportfishing) je grana privrede u ekspanziji, a “Big game” se savršeno uklapa u destinacije, poput Crne Gore, koje posjeduju ključne predispozicije, kao što su more bogato plavom ribom i razuđenu obalu.

 


Kako je sve počelo?


Nakon posjete brojnim takmičenjima u regionu i Evropi, kao i postizanja značajnih rezultata, članovi ribolovačkog društva “Big Game Budva” odlučili su da Budvu stave na mapu destinacijaove atraktivne sportske discipline.
Od 13. do 16. maja 2015. godine organizovan je Prvi kup grada Budve u “Big Game” ribolovu.


Nevjerovatno interesovanje učesnika (20 ekipa izcijele Evrope), što je slučaj kod Kupova sa dužomtradicijom, kao i uspjeh već prilikom prveorganizacije, a posebno činjenica da je turnirodmah prepoznat kao odličan događaj i od stranelokalnog stanovništa i privrede, obavezao je osnivače da organizuju Drugi i Treći kupnarednih godine, u istom periodu.

Cilj organizacije je da Budva postane nezaobilazna destinacija ribolovaca koji putujusvijetom i učestvuju u ovakvim manifestacijama u pred i podsezoni.

PODIJELI