Print this page

Katnić izviđa Grad teatar

Rukovodilac Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić zatražio je od gradonačelnika Budve Dragana Krapovića da mu do petka dostavi dokumentaciju vezano za organizaciju jubilarnog 30 – tog festivala Grad teatar održanog 2016.

U Opštinu stigao zahtjev Radonjića da mu se taksativno dostavi dokumentacija koja se odnosi na kupovinu, servisiranje i održavanje koje je koristio izvršni direktor Radoman.


Zanimaju ih i ugovori o unajmljivanju rent-a-kar vozila i autobusa kod drugih autoprevoznika. Takođe, istražitelji zahtijevaju da im se dostavi i dokumentacija koja se odnosi na utvrđivanje blagajničkog maksimuma u toku 2015., kada je to iznosilo 5.000 eura, kao i finansijsku dokumentaciju , naloge o izvršenim uplatama i dnevni izvještaji o prometu novčanih sredstava sa žiro računa JU „Grad teatar“ od maja do septembra 2015 .
Zahtijeva se da ims e dostavi i dokumentacija o koja se odnosi na kupovinu građevinskog materijala i korišćenje viljuškara firem „ Gugi commerce“, kao i dokumentacija oko raspisivanja tendera za pružanje usluga ishrane tokom trajanja 30-tog festivala.


Takođe, istražitelje zanima i na koji način je raspisan i realizovan tender za za pružanje usluiga tehničke podrške u toku održavanja ovog fetsivala od prije dvije godine.


Dokumentacija se traži i vezano za otpremniinu jednom od zaposlenih u ovoj kulturnoj ustanoviu, kao i isplatu jednokratskih pomoći za dva radnika.
Nova uprava Grad teatra predstavila je krajem aprila programa ovogodišnjeg 32. festivala „Grad teatar“.


Specijalno tužilaštvo osim odluka o imenovanja Radomana prvo na mjesto vd, a potom i izvršnog direktora, kao i tadašnjih članova Savjeta interesuje i kako je sadašnja vlast postavila upravu u ovoj kulturnoj ustanovi.
Zatraženo je da se dostavi rješđenje o imenovanju novog Savjeta JU „Grad tetar“ od kraja 2016. i početka 2017. sa aktima Skupštine opštine koja to potvrđuje. Zanima ih i na koji način je Radoman u martu 2017. razriješen dužnosti. Traže da im se dostavi dokumentacija koja se odnosi na traženje mišljenja Radomana od Ministarstva kulture , te pokretanje spora pred Upravnim sudom o njegovom razrješenju i imenovanju novog Savjeta javne ustanove.

PODIJELI