Statisove nelegalne građevine tretiraju i ovoga ljeta kao kioske

Ministarstvo održivog razvoja produžilo je Plan privremenih lokalcija Opštine Budva, čime je i ove sezone legalizovalo kamene zgrade od gotovo 2.000 kvadrata, koje je prije osma godina kompanija „Adritic properties“ grčkog binismena Petrosa Statisa izgradila u maslinjaku, naspram grad hotela „ Sveti Stefan“.

Ovim će, kao i svih prethodnih godina betonske građevine biti „podvedene“ kao privremeni objekti poput kiska ili konzervatora za sladoled.
To što je resorno ministarstvo „uzelo“ stvar u svoje ruke, to joj daje za pravo i novi zakon, ali isto tako blokada parlamenta u Budvi, punih pet mjeseci i nemogućnost lokalne vlasti da se dogovori sa nezavinsim odbornikom, dovela je do toga da loklani parlament nije donio od Nove godine ni jednu za građane pozitivnu odlukiu, pa čak ni Plan privremenih objekata koji bi bio drugačiji od onoga od prethodne godine.
„ Privremene lokacije će biti identične u centimetar kao što su bile prošle godine“, kazao je gradonačelnik Budve Dragan Krapović navodeći da je od resornog ministarstva dobio tumačnje o produženju važenja planskog dokumenta.


Svih prethodnih godina opštinske vlasti, kada je gradom upravljao DPS ,su kroz Plan privremenih objekata ,a na sugestiju Vlade, morale da legalizuju betonske građevine, uz obrazloženje da su u njima smještene vešeraj , tehničke i ostale prostorije , koje su neophodne za funkcionisanje grad hotela „Sveti Stefan“ .

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti