Promocija devetog broja časopisa Krug mladih

Okrugli sto „Medijska pismenost i kampanja Birajmo šta gledamo“


U organizaciji JU „Narodna biblioteka Budve“ i NVO „Sedma sila mladih“, u subotu, 26. maja 2018. godine, s početkom u 19 časova, u prostorijama biblioteke, (Akademiji znanja) biće održana promocija devetog broja časopisa „Krug mladih“ i tim povodom upriličen okrugli sto na temu „Medijska pismenost u Crnoj Gori i kampanja Birajmo šta gledamo“.


Kako ocujenjuju medijsku pismenost u Crnoj Gori, da li građani Crne Gore kritički promišljaju i selektuju sadržaje koji im se nude putem medija, vode li računa o tome šta gledaju i kakvim sadržajima su izložena njihova djeca, samo su neka od pitanja na koja ćemo čuti odgovore od sagovornika: Elvire Ceković PR Agencije za elektronske medije, mr Božene Jelušić, dr Predraga Zenovića, mr Gordane Ljubanović i urednice časopisa Zorice Radenović.


Na promciji će biti prikazana tri spota koji se emituju u okviru kampanje „Birajmo šta gledamo“ koja treba da utiče na podizanje nivoa svijesti o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece i o važnosti odabira medijskih sadržaja za djecu. Kampanju su pokrenuli Agencija za elektronske medije Crne Gore i predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori.
Članovi redakcije budvanskog časopisa i portala Krug mladih postavljaće pitanja sagovornicima a u diskusiju se mogu uključiti i gosti promocije. Moderatorka večeri je Stanka Stanojević.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti