Koncert Manel Barrueco-a u Porto Montenegru

Spektakularni koncert globalno prepoznatljivog gitariste Manuela Barrueco-a, koji pripada listi najznačajnijih gitarista današnjice, zakazan je za nedelju 27. maj sa početkom u 20:00h u Zbirci pomorskog nasljeđa. Koncert se realizuje u organizaciji Centra za kulturu Tivat.

Barrueco-ova jedinstvena umjetnost kontinuirano se opisuje kao vrhunsko izvođenje instrumentala zavodljivog zvuka i neobičnih lirskih momenata. Tokom trideset godine sjajne karijere, nastupao je u na svim prestižnim muzičkim događajima, i simfonijskim orkestrima od Majamija, Njujorka, Los Anđelese, Beča, Berlina, Madrida, Barselone, Tokija, Hong Konga.
Njegova posvećenost savremenoj muzici i širenju gitarističkog repertoara u različitim žanrovima dovela ga je do saradnje sa uglednim kompozitorima kao što su Steven Stucky, Michael Daugherty, Roberto Sierra, Arvo Pärt, Jonathan Leshnoff , Gabriela Lena Frank, Dmitri Yanov-Yanovsky i Toru Takemitsu.

Godine 2007. Manuel Barrueco je nominovan za Grammy nagradu u kategoriji Najbolji instrumentalni solista.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja