Print this page

Rješena politička kriza u Budvi?

Predstavnici budvanske vladajuće koalicije ( Demokrate, DF, SNP, DEMOS, URA, SDP i bivši Liberali) pozvali su opozcionu Crnogorsku da uđe u vlast.

"U trenutku kada je zbog neodržavanja sjednice SO funkcionisanje grada naozbiljnije dovedeno u pitanje, a Budvi prijeti poniženje u vidu prinudne uprave, obraćamo se odbornicima Crnogorske u lokalnom parlamentu da se priključe koaliciji koja vrši vlast i našem koalicionom sporazumu, te da tako doprinesu izlasku grada iz krize. To bi podrazumijevalo aneks postojećeg koaliciononog sporazuma, kojim bi se definisale pozicije i status Crnogorske. Imajući u vidu javne istupe i programska načela Crnogorske u kojima dominira dobrobit grada i građana, a što predstavlja i naše opredjeljenje, obraćamo se odbornicima sa punim povjerenjem da smo svi odlučni da se borimo za istu stvar", navodi se u saopštenju koalicije.

U saopštenju se dodaje da bi ulazak Crnogorske u koaliciju na vlasti, nakon što je grad poslije katastrofalne uprave DPS-a konsolidovao svoje finansije i funkcionisanje, može za Budvu značiti dodatni kvalitet u pravcu unapređenja jednog broja segmenata privrednog i društvenog života.

"Takođe, smatramo da su se stekli uslovi da i gospodin Džaković učestvuje u radu SO i da svi zajedno u narednomperiodu učinimo sve da Budva bude ono što treba i zaslužuje da bude. Nikome u ovoj koaliciji nisu bitne fotelje i političke pozicije, a naš poziv je finalna potvrda takvih naših stavova i opredeljenja", zaključuje se u saopštenju.

PODIJELI