Pregovori - danas druga runda

Druga runda pregovora četvoročlanog tima vladajuće koalcije sa predstavnicima Crnogorske, oko ulaska opozcionih odbornika u vlast, nastvalja se danas.

Potpredsjednici Opštine Budva Veselin Marković (SNP) i Mihailo Đurović (SDP), menadžer Opštine Milo Božović (DF) i predsjednik budvanskih Demokrata Krsto Kiko Radović juče su započeli su razgovore sa opozicionom Crnogorskom, ali je javnost ostala uskraćena za detalje.


Ono što je sigurno da postoji namjera obje strane da se postigne dogovor oko stvaranj široke koalcije, čime više vladajuća koalcija u lokalnom parlamentu bi imala najmanje 19 odbornika, bez nezavisnog odbornika Stevana Džakovića koji već pola godina bojkotuje zasijedanja, zbog čega je lokalni parlament u blokadi.
Time bi se riješila višemjesečna politička kriza, a ujendo i izbjeglo uvođenje prinudne uprave. Vlada je dala rok do 21. jula da se održi sjednica Skupštine opštine, inače uvodi prinudnu upravu.
Primorskim novinama je nezvanično potvrđeno da će sjednica biti održana u utorak 17. jula.
ostaje da se vidi da li će do tada biti postignut dogovor dvije strane.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja