Budžet Univerziteta 22.6 miliona eura

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici utvrdio zahtjev za budžetskim sredstvima Univerziteta za 2019. godinu, u ukupnom iznosu od 22.625.080,19 eura.

Zahtjev će biti dostavljen Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu finansija u propisanoj formi.

„Na sjednici Upravnog odbora danas je, između ostalog, donešena i odluka o načinu organizacije bibliotečkih djelatnosti na Univerzitetu Crne Gore, i odluka o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu, a koje se odnose na Medicinski fakultet i Centralnu univerzitetsku biblioteku“, kazao je predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica.

Upravni odbor je razmatrao i izvještaj organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore o naplati školarine za studijsku 2017/18, sa izvještajem Sektora za finansije UCG i pojedinačnim mišljenjima Službe za unutrašnju reviziju UCG.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja