Budvanski vatrogasci imaju pune ruke posla - upućen apel

Budvanski vatrogasci proteklih dana imaju pune ruke posla. Na svu sreću uspjeli su da brzim intervencijama ugase vatru koja je izbila kako u ugostiteljskim objektima, tako i na otvorenom proostoru. Iz Opštine upućen apel koji prenosimo u cjelosti:

Uslijed visokih temperatura koje su trenutno zahvatile naše područje, kao i region trenutna situacija na teritoriji Opštine Budva uz već preduzete preventivne radnje je stabilna i u potpunosti bezbjedna.


U cilju održanja postojećeg stanja, apelujemo, prije svega na naše sugrađane:

- ne palite smeće, korov ili suvu travu i grančice na otvorenom prostoru tokom ljetnih mjeseci;

- izbjegavajte radnje koje mogu izazvati požar (sve što izaziva varnice);

- ne koristite roštilj na otvorenom prostoru, parkovima, maslinjacima, šumovitim predjelima ili na mjestima u blizini suve trave;

- ne bacajte upaljene cigarete, opuške ili smeće, posebno staklo, u šumovitim predjelima. Postoji rizik od nastanka požara.

- poštujte znake zabrane loženja i pristupa tokom perioda visokog rizika od požara.

 

U slučaju da dođe do požara građani bi trebali da postupe na sledeći način :

 

- odmah pozovu Opštinsku službu zaštite i spašavanja na broj 123 ili Operativno-komunikacioni centar Direktorata za vanredne situacije MUP na broj 112


- daju što preciznije informacije o :

* Tačnoj lokaciji gdje se nalaze
* Lokalitetu i pravcu širenja požara
* Tipu vegetacije koja je zahvaćena požarom

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja