Komunalije u julu 600 hiljada

Oštinska Služba za naplatu komunalija zaključile je tokom jula dva ugovora , kojim je investitorima na ime izgradnje stambeno poslovnih objekata zaračunato da u opštinsku kasu uplate oko 600 hiljada eura. Inače naplata komunalija ove godine premašiće budžetom zacrtani iiznos.

Naime, Budžetom za 2018., predviđeno je da se ostvari priliv od 7.000.000 eura po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, od čega ga 4.5 miliona eura od pravnih lica i 2.5 miliona eura od fizičkih lica. Do sada je po tome osnovu naplaćeno gotovo četiri miliona eura i to 3.128.004,74 eura od pravnih lica i 840.419,92 eura od fizičkih lica.


Služba je ove godine ukupno zaključila 60 ugovora, od čega 39 sa pravnim i 21 ugovor sa građanima. Zaključena su i dva ugovora za izgradnju hotela sa 4 zvjezdice i jednog motela.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja