Petrovačka noć kroz slike Jugoslava Belade

Pučkom feštom od vina i ribe “Petrovačka noć”, koju su sinoć u Petrovcu organizovali Turistička organizacija Budve i Opština Budva, zvanično je spuštena zavjesa na ovogodišnju glavnu ljetnju sezonu.

Program je počeo u popodnevnim satima tradicionalnim narodnim igrama, vuči konopa, a organizovana je i trka plivača.


Centralni događaj petrovačke fešte svakako je bio priprema i posluživanje. Goste je zabavljala klapa Castell Nuivo.

 

Muzički program počeo je defileom Gradske muzike Budve, koja je potom održala koncert.

Zvijezda ovogodišnje fešte je pop pjevačica Marija Šerifović koja nastupila od 22 sata, a kraj programa označio je vatromet.

 

Foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja