Dragan Krapović o radu Koordinacionog tijela za praćenje sezone

Danas, 14.09.2018. godine održan je posljednji sastanak Koordinacionog tima za pripremu i praćenje sezone. Kao Predsjednik ovog tijela želim da javnost zna da sam, zajedno sa svojim timom, imao snažnu želju da se rad ovog tijela nastavi tokom čitave godine jer se jedino tako može kvalitetno upravljati razvojem turizma- a ne ad hoc na brzinu pred ljeto. Cjelo godišnje upravljanje razvojem turizma je način na koji funkcioniše kvalitetan dio naše turističke industrije i svojim djelovanjem smatram da javna uprava nužno mora imati najmanje isti takav kvalitet.

Međutim, analiza rada Koordinacionog tijela koju smo pratili tokom čitave predsezone i sezone pokazuje da pojedini članovi ovog tima nisu pokazali ni bazični nivo zalaganja koji je potreban da se kvalitetno upravlja sezonom. Koordinacioni tim ima 21-og člana, sekretara tima i Predsjednika. Od 21-jednog imenovanog lica samo osam je lično prisustvovalo sastanku tima više od polovine puta. Od njih osam samo je četiri prisustvovalo na više od 2/3 sastanaka. Ogromna većina imenovanih lica uglavnom je slala zamjene, a poneki čak ni to. Tako da, uprkos prisustvu zamjena, imamo čak sedam članova koji nisu obezbijedili svoje prisustvo ili prisustvo zamjene na više od 1/3 sastanaka. O kašnjenjima da i ne govorim, dovoljno je reći da su članovi putem zapisnika opomenuti da dolaze na vrijeme.

Ovim pismom želim da ih upitam da li su svjesni odgovornosti koje su se prihvatili kada su preuzeli vođenje ovog grada?

U toku predsezone i sezone održali smo 12 sastanaka. Pregledom snimljenog materijala utvrđeno je da je prosječno vrijeme trajanja trajalo 1h59min. Ja sam lično vodio 10 sastanaka, dva je vodio bivši potpredsjednik Marković. To znači da sam ja kao predsjednik Opštine, pored svih svojih obaveza, samo za sastanke Koordinacionog tima izdvojio 19 sati i 50 minuta. Na to sve najmanje toliko sam utrošio na pripremu i realizaciju dogovorenih aktivnosti. Moj tim je uredno i na vrijeme dostavljao sve zapisnike kao i obavještenja o sastancima, podsjećanja putem mail-a, a ponekad su povrh svega i telefonski podsjećali članove na sastanak.

Predstavnici Crnogorskog turističkog udruženja i predstavnici Udruženja ugostitelja Budve o svom sopstvenom trošku učestvuju u radu Koordinacionog tijela. Ja im se ovog puta zahvaljujem.


Takođe, ovim putem se zahvaljujem i Centru bezbjednosti – policiji, koja je redovno prisustvovala sastancima i doprinosila radu tijela.

Problem je sa drugim imenovanim licima koje građani plaćaju da učestvuju u radu ovog sastanka, a oni se ni fizički ne pojavljuju na sastancima. Poštovani članovi, prvo - turizam je glavna privredna djelatnost naše opštine, a i države. Drugo - ja, kao Predsjednik svih u našoj opštini imam dužnost da zaštitim građane i sredstva koja oni izdvajaju za vaše plate. Ukoliko sam ja kao Predsjednik mogao da izdvojim vrijeme da budem prisutan i da aktivno doprinosim radu sastanka vi ste morali da učinite najmanje koliko i ja.

Na tačno pola od ukupnog broja sastanaka niko iz institucija JU Muzeji i galerije i Parking servis doo, nije došao. Oni će lično, a ne putem medija, biti obavješteni o daljim koracima. Takođe, predstavnici Morskog dobra imali su samo 60% prisustva ove godine.

Poštovani članovi tima, u toku svog mandata maksimalno sam se trudio da budem jednak prema svima i budite sigurni da neću tolerisati nerad bez obzira ko je u pitanju.

Putem medija želim da se posebno zahvalim imenovanim predstavnicima Vodovoda i CEDIS-a koji su lično prisustvovali na više od 90% sastanaka.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti