Voda odlična za kupanje

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 12. do13. septembra pokazali su da je na 97% kupališta kvalitetmorske vode bio K1 klase, dok je na 3% kupališta bio K2 klase. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskimkupalištima odličnog kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, tebezbjedna za kupanje i rekreaciju.


U opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta na svih 16 kupališta na kojima se realizuje monitoring, dok je na područjuopštine Bar voda bila odličnog kvaliteta K1 na 11 lokacija, a na1 lokaciji K2 klase. Izvrstan kvalitet vode zabilježen je i u Budvi, gdje je na svih 27 kupališta voda bila kvaliteta K1. U Tivtu je, od ukupno 9 lokacija, voda bila K1 klase na njih 7, a K2 klase na 2 lokacije. Kada je u pitanju kvalitet morske vodena kotorskim i hercegnovskim plažama, analize su takođepokazale odličan kvalitet, pa je na svih 15 lokacija u Kotoru, i svih 21 u Herceg Novom, zabilježen kvalitet K1 klase.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti