HG Budvanska rivijera još jednom korak ispred svih

Sajam turizma koji se ovih dana održava u Londonu, za Hotelsku grupu Budvanska rivijera se već prvog dana manifestacije pokazao kao višestruko uspješan.

Veliki broj posjetilaca štanda Nacionalne turističke organizacije koja je i ove godine zajedno sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma okupila privrednike iz Crne Gore i činjenice da je sa ovog tržišta zabilježeno 90% više dolazaka u odnosu na prošlu godinu, Grupaciji Budvanska rivijera je uručen sertifikat Travel life gold kojim je Kompanija zaokružila integrisani sistem upravljanja iz više oblasti poslovanja.

Travelife gold je internacionalna oznaka kvaliteta u domenu poštovanja ekoloških i socijalnih principa koje primjenjuje kompanija koja je usmjerena na održivi razvoj.

Bilo je potrebno ispuniti 163 kriterijuma iz šest oblasti :
- Upravljanje održivim sistemom
- Zaštita životne sredine
- Saradnja sa lokalnom zajednicom
- Poštovanje ljudskih prava i zaštite prava zaposlenih
- Uticaj na dobavljače
- Odnos prema gostima
Projekat je realizovan u proteklih šest mjeseci u saradnji sa kancelarijom UNDP- a u Crnoj Gori. Nakon izvršene provjere od strane Travelife- a, čije je sjediste u Londonu, Travelife Gold sertifikat je izdat na period od dvije godine.

Kao jedna od rijetkih Kompanija koja je još 2012. započela proces razvoja ka konceptu „zelenih hotela“ , danas Budvanska rivijera kao jedina turistička kuća u Crnoj Gori koja nakon ispunjavanja svih uslovnih standarda u svim hotelima Kompanije, posluje na principu integrisanog sistema upravljanja.

Postavljanjem integrisanog sistema menadžmenta po međunarodnim normama još jednom je pokazana namjera da Hotelska grupa u kontinuitetu prati savremene turističke trendove, da vodi brigu o zadovoljstvu radnika i klijenata, i da kroz posjedovanje međuranordnih sertifikata doprinosi smanjenju operativnih troškova, boljoj marketinškoj poziciji na turističkom tržištu pa time i jačanju brenda Kompanije.
Travel life gold je sertifikat koji je uz Eco label i tri ISO standarda u oblasti menadžmenta kvaliteta, zaštite životne sredine i bezbijednosti hrane, zaokružio cjelinu koja predstavlja kompleksnu bazu visokih standarda po kojima za sada na turističkom tržištu Crne Gore samo Hotelska grupa Budvanska rivijera posluje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti