Pavićević: Osuđujem nasilje i očekujem da se počinioci privedu i kazne

Kancelarije Crnogorske demolirane su jutros. Povodom nasilničkog napada na Crnogorsku u Budvi, reagovao je predsjednik partije Vladimir Pavićević.

„Jutros su naši članovi zatekli razbijen prozor i oštećene prostorije Crnogorske u Budvi. Srećom, u trenutku napada nikoga nije bilo u prostorijama stranke, tako da nema povrijeđenih. Najoštrije osuđujem nasilje i očekujem da se počinioci ovog napada na našu stranku i na naše ljude privedu i kazne. Nasilje ne smije biti legitimno sredstvo u demokratskom i prosvećenom društvu. Svi koji djelujemo u javnom polju treba da doprinesemo smirivanju tenzija umjesto raspirivanju strasti. Za Crnu Goru i sve naše građane je važno da uključimo pamet, a ne vrelu krv“, izjavio je Pavićević.

On je dodao da je slučaj odmah prijavljen policiji i da očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa.

„Ne znamo ko stoji iza napada, niti koji su motivi za ovaj napad na Crnogorsku. Ali znam da nećemo odustati od onoga što radimo u crnogorskoj politici i bilo kakvi napadi, prijetnje i slične nečasne radnje ne mogu nas pokolebati u namjeri da Crna Gora bude savremena, demokratska i uređena država“, rekao je Pavićević.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti