“Zanimljiva matematika” ponedjeljkom u Biblioteci

Od ponedjeljka, 4. februara u Narodnoj biblioteci Budve kreće radionica “Zanimljiva matematika” za učenike nižih i viših razreda osnovne škole.

Radionica pod nazivom „Zanimljiva matematika“ za uzrast od 12 do 15 godina biće održavana ponedjeljkom u terminu od 15 do 17 časova a vodiće je profesorica matematike Mirjana Solujić. Radionice će biti realizovane kroz nekoliko segmenata: istorijat matematike, tangrami, matematički rečnik od A do Z, metrički sistemi, rimski brojevi i matematički kvizovi. Cilj je da se na razumljiv i koristan način uz različite metode rada djeci približi matematika kako bi već naučeno matematičko znanje lakše primijenili prilikom rješavanja različitih matematičkih problema. Kroz sijaset primjera iz svakodnevnog života djeci će biti prezentovan raznovrstan matematički sadržaj sa ciljem da se kod njih razvije matematičko-logičko i kritičko mišljenje.

Radionicu „Zanimljiva matematika“ za uzrast od 9 do 11 godina ponedjeljkom će u terminu od 17 do 19 časova voditi profesorica razredne nastave Maja Vujačić. Učenje matematike kroz različite oblike igre, drugačije edukativne sadržaje nego u osnovnoj školi, doprinosi boljem razumijevanju matematičkih problema, lakšem rješavanju zadataka, razvijanju logičkog mišljenja i prvenstveno kreativnom razvoju dječijih sposobnosti. Radionice će obuhvatati: razne matematičke igre (slagalice, mozgalice, lavirinte...), video prezentacije zanimljivih matematičkih sadržaja, stručno objašnjenje matematičkih problema za niži uzrast učenika osnovne škole, kao i dodatnu edukaciju matematičkih sadržaja u zavisnosti od zahtjeva djece.
Ove radionice, kao i sve ostale koje je inicirala Narodna biblioteka Budve besplatne su za sve polaznike.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja