Radionice “Dječija prava i obaveze” i “Igrom do govora”

U Narodnoj biblioteci Budve svake srijede počev od 6. februara održavaće se dvije radionice: od 15 do 17h radionica pod nazivom “Dječija prava i obaveze” za djecu nižih razreda osnovne škole, a od 17 do 19h radionica “Igrom do govora” za uzrast od 4. do 6. godine.

Kreativne radionice “Dječija prava i obaveze” koje će voditi profesorica razredne nastave Sanja Pantović zasnivaće se na temama kao što su: prihvatanje različitosti, odnosi roditelja i djece i rješavanje problema, vršnjačko nasilje, prepoznavanje i reagovanje u slučajevima nasilja kao i pomoć vršnjacima, zatim prava i obaveze djeteta, njihovo usklađivanje kao i podsticanje na društveno koristan rad i aktiviam. Za sve zainteresovane učenike do 6. razreda osnovne škole radionice će se odvijati srijedom od 15 do 17 časova.
Rad radionice “Igrom do govora” srijedom u terminu od 17 do 19h, koje će voditi diplomirani defektolog-logoped Bruna Mudrić Petrović, pokrivaće razvojne potrebe i interesovanja djece srednjeg i predškolskog uzrasta. Usmjerene će biti na podsticanje govorno-jezičkog, intelektualnog, socio-emocionalnog i fizičkog razvoja djece, jer kroz razne aktivnosti dijete razvija svoje samopouzdanje, sposobnost komunikacije i kreativnost.
Govorno-jezički razvoj će se bazirati kako na receptivnom govoru (razvoj značenja riječi), tako i na ekspresivnom govoru (razvoj riječi-produkcija).
Socio-emocionalni aspekt će se bazirati na zajedničkoj pažnji, igri, interesovanju za druge, a akcentovan će biti i razvoj globalne psihomotorike.
Takođe, radiće se testiranje djece klasičnim logopedskim testovima na otkrivanju nepravilnosti izgovorenih glasova.
Po potrebi, moguće je organizovati i radionice za roditelje u ispunjenju zajedničkog cilja a to je dijete.
Radionice su besplatne.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja