Marković sa najuspješnijim crnogorskim privrednicima

Odlični rezultati Vladine ekonomske politike i sprovedene reforme dale su kvalitetnu osnovu za dalji razvoj biznisa, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvaliteta života građana, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i najuspješnijih crnogorskih privrednika.

Podsjećajući na ostvareni ekonomski rast od 4,9 odsto za devet mjeseci 2018. godine, koji je među najvećima u Evropi, te na rezultate fiskalne konsolidacije, premijer Marković je privrednicima kazao da se u ovoj godini želi nastaviti sa sličnim stopama rasta, pojačati borba protiv sive ekonomije, izmijeniti zakoni u cilju jačanja konkurentnosti i uklanjanja biznis barijera te povećati efikasnost administracije.

Predsjednik Vlade je rekao da je važna dosljednja primjena zakona i da jedan dio izazova sa kojima se privrednici suočavaju proizilazi iz loše prakse i neadekvatne primjene pravila.


Privrednici su saopštili da je Vlada puno uradila na poboljšanju poslovnog ambijenta, ali da i dalje ostaju određeni izazovi na koje se mora odgovoriti. Predsjednik Marković i privrednici su se saglasili da je neophodna snažna borba protiv sive ekonomije i to u oblastima turizma, građevinarstva, trgovine i tržišta rada. Predsjednik Marković je sa privrednicima razgovarao i o neophodnosti povećanja zarada i poboljšanja uslova rada zaposlenih u privatnom sektoru i načinima na koji je to moguće ostvariti.

Premijer je privrednicima kazao i da država nikada više novca nije izdvajala za razvoj i poslovanje i podsjetio da je Kapitalni budžet od 320 miliona eura najveći od obnavljanja nezavisnosti.

„Novca i prilika za rad ima. Treba da se organizujemo da ih iskoristimo i pretvorimo u opšte dobro“, istakao je predsjednik Marković.
Među crnogorskim privrednicima bili su i izvršni direktor budvanske kompanije " Megarpomet" Balša Mitrović , suvlasnik komapanije "Montenegrostars" Žarko Radulović, kao i vlansik lanca hotela Branko Ćupić.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti