Vatrogasci spremni za izazove i sezonu

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević posjetio je tokom vikenda Službu zaštite i spasavanja u okviru priprema svih opštinskih sektora za predstojeću turističku sezonu.

„Svih prethodnih godina slabo se brinulo o osposobljenosti i proširenju tehničkih kapaciteta Službe zaštite i spasavanja. U Budvi se gradi se trenutnoi grade i objekti od 15 spratova i ukoliko bi se desio požar na sedmom ili većem spratu, naša Služba ne može da pomogne. To smo prepoznali kao problem i zato smo tu da se ovaj Služba što bolje tehnički opremi i karovsko osposobi“, kazao je Carević.


Carević je kazao da je Opština spremna da finansijski pomogne Službu i to je već predviđeno budžetom.
„Bezbjednost građana i turista nam je na prvom mjestu i zato pored predviđenih sredstava, Opština je spremna da još učestvuje, zato smo tu da vidimo šta je potrebno prioriteno uraditi, kako bi se što spremnije dočekali turističku sezonu“, naglasio je Carević.


On je najavio da postoji i incijativa za nabavku čamca , te da je potrebnbo da se ostvari saradnja sa MUP- om i JP „Morsko dobro“.
Načelnik Služe zaštite i spasavanja Dragan Božović je kazao da su tokom prethodne godine pripadnici ove službe intervenisali čak 1.056 puta.
„Nadamo se dobroj saradnji sa Opštinoim, Upoznali smo predsjdnika sa kojima vozinim parkom raspolažemo , kakvo imamo opremu. Predsjednik je kazao da ćemo ovu požarnu sezonu dočekati spremnije nego prethodne“, naglasio je Božović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti