Print this page

Promocija knjige dr Miroslava Luketića „Zapisi iz Rusije“ na ruskom jeziku

Knjiga dr Miroslava Luketića „Zapiski iz Rossii“ (Zapisi iz Rusije) objavljena na ruskom jeziku biće promovisana u Narodnoj biblioteci Budve u holu Akademije znanja u subotu, 23. februara sa početkom u 19 časova. O knjizi će govoriti autor Miroslav Luketić i prevoditeljka Olga Nikanorova a moderatorka će biti Stanka Stanojević. Knjiga Zapisi iz Rusije na ruskom objavljena je u izdanju Narodne biblioteke Budve, Paštrovskog almanaha iz Budve i izdavačke kuće Štampar Makarije iz Beograda. Sponzor knjige je Turistička organizacija opštine Budva.

Veče i promociju upotpuniće muzički program, pa će posjetioci imati priliku da uživaju u zvucima gitare i ruskim pjesmama.
O knjizi Zapisi iz Rusije, u obraćanju autoru, godine 2004. akademik, dr Vlado Strugar je između ostalog zapisao: „A koliko si smireno besedio, bez jarosti i gneva pričao i o mučnim trenucima, odsudnim danima, i godinama neizvesnosti, to je poučno. Između dosta odlika Tvoje knjige tri ću izričito spomenuti:
Napisana je istoriografskim postupkom, u svemu po naučnom merilu; Napisana je književnom obdarenošću kao što roman slovi besedom, zaista da se svrsta u lepu književnost; Napisana je mudrim sjedinjavanjem odanosti zavičaju i ljubavi prema Rusiji.“

PODIJELI