Petogodišnji plan festivalskih dešavanja u Budvi

Petogodišnji plan festivalskih dešavanja u Budvi

Najatraktivniji segment turističke ponude, festivali, kulturuno zabavna dešavanja, pučke fešte i ostale manifestacije po kojima je metropola turizma prepoznata, biće precizno osmišljenje, te koncipirane u petogodišnjem planu, čija je izrada počela.

Gradonačelnik Lazar Rađenović formirao je radnu grupu za pripremu Programa festivala i drugih manifestacija na teritoriji opštine Budva u periodu 2014 - 2019.

Upravo je Rađenović na čelu ove komisije. Rok za pripremu Programa festivala i manifestacija je 60 dana od donošenja rešenja.

Cilj grupe je da pripremi sveobuhvatan Program festivala i drugih manifestacija na teritoriji opštine u petogodišnjem periodu, da sagleda strukturu gostiju koji u poslednjih pet godina posjećuju opštinu Budva, kao i njihove primjedbe, pohvale i sl. i da u skladu sa tim koncipira buduće programe, da svoj rad koordinira sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, te sa predstavnicima NTO CG, da uvaži značaj tradicionalnih manifestacija i festivala, i da za budući period posebnu pažnju posveti njihovom daljem jačanju, da se posebna pažnja posvetu održavanju manifestacija van glavne sezone, da u svim programima posebnu pažnju ima jačanje kulturno-istorijskog naslijedja itd.

Podsjećamo da će na promociju ponude metropole turizma kao i organizovanje brojnih kulturno- zabavnih i sportskih manifetscaija, Turistička organizacija Budve potrošiti ove godine  gotovo 1.1 milion eura , što su dvije trećine ukupnog budžeta sa kojim raspolaže najjača lokalna turistička organizacija u Crnoj Gori.

Ovdje možete pogledati galerije slika sa ranijih fešta, sa rođendana Turističke organizacije Budva, sa revije Roberta Cavalija i  sa Petrovačke noći

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja