Pogledajte kako će izgledati novi "Mediteran"

Glavna gradska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost kompaniji „ Spencer & Hill“, košarkaša Nikole Pekovića na idejno rješenje rekonstrukcije bečićkog hotela „Mediteran“.

Predviđeno je da elitni bečiućki hotel bude nadograđen za jedan sprat - umjesto dosašnjih pet, imaće šest spratova, a neto građevinska površina površina povećana sa dosadašnjih 14 hiljada kvadrata na 18 hiljada.


Hotel „Mediteran“ je izgrađen krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka kao dio hotelskog kompleksa u Bečićima. Shodno tadašnjim uslovima i potrebama projektovan je i izgrađen kao hotel srednje (B) kategorije. Nakon privatizacije i adaptacije pojedinih sadržaja hotel je kategorisan kao hotel resort sa četiri zvjezdice.


“Cilj rekonstrukcije je, prije svega, modernizacija i osavremnjavanje hotelskih sadržaja, instalacija i opreme, a sve u cilju ispunjavanja prostornih i tehničiko- tehnoloških uslova propisanih za hotele visoke kategorije. Projektovana spratnost planiranog objekta je povećana sa suteren + prizemlje + 5 spratova na Su+Pr+6 spratova. Projektom rekonstrukcije postojeći objekat je, značajnim dijelom, dobio novi izgled. Rekonstruisani hotel svojom arhitekturom predstavlja savremeno arhitektonski i likovni oblikovan objekat, karakterističan za urbani mediteranski prostor i njegovu namjenu. Arhitektonsko i likovno oblikovanje objekta prati primjena savremenih materijala primjerenih ambijentu, vrsti i namjeni projektovanog prostora“, stoji u idejnom projektu.


Broj smještajnihh jedinica biće neztnatno povećan sa sadašnjih 230 soba, rekonstruisani „mediteran imaće 197 soba i 40 luksuznih apartmana. Interesatano je to da će na poslednjem, dograđenom, šestom spratu biti samo jedna apartman.
Inače, Pekovićje prije godinu i po trgovao bečićki hotel za osam i po miliona eura, a njegova firma se krajem 2017. uknjižila kao vlasnik hotela. Prethodno se kod banke kreditno zadužila na šest miliona eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti