Drakulović izlaže u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji „Jovo Ivanovićˮ u Budvi večeras u 19 časova biće otvorena samostalna izložba diplomirane akademske slikarke Danijele Drakulović iz Podgorice. Umjetnica će se predstaviti sa 20 slika rađenih tehnikom ulje na platnu i kombinovanom tehnikom. Izložbu je organizovao kustos Saša Radišić.

Dipl. ak. sl. Danijela Drakulović rođena je u Podgorici 1976. god. Fakultet Likovnih umjetnosti završila je 2002. godine na Cetinju. Diplomirala je u klasi doajena sikarske umjetnosti prof. mr Dragana Karadžića, najvećom ocjenom. Učesnica je Cetinjskog bijenala „Rekonstrukcija 2002” – ljetnji univerzitet, koji je vodio profesor sa Strazburške akademije umjetnosti Lebel Rožu iz Pariza. Učestvovala je u izradi mozaika teškog jednu tonu sa četiri uvažene kolege. Mozaik je ugrađen u zgradu Ruskog poslanstva, danas zgrada Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. Bila je predstavnik Crne Gore na slikarskom simpozijumu „Kalpak Art festival” – Turska, 2018.
Njena djela se nalaze širom svijeta: London,Švedska, Slovenija, Holandija, Italija, Turska, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina. Do sada je imala više grupnih i sedam samostalnih izložbi.

O radu ove umjetnice teoretičarka i istoričarka umjetnosti Maša Vlaović napisala je sljedeće: ...„Kroz stilizovanu simboliku Danijela nam otkriva nove svijetove u kojima vlada ljepota i harmonija. Na taj način sugeriše nam i na samu ljepotu trenutka koji smo dužni doživjeti i proživjeti. Umjetnica gradi prepoznatljiv slikarski izraz u kome je crtež primarno izražajno sredstvo u kompoziciji i formi. Crtež je dominantan i prožima cijelu sliku. Prefinjene tonske i valerske gradacije su u samoj funkciji slike. Kroz naglašenu emotivnost, prepoznatljiv kolorit, snažan potez umjetnica nam daje uvid u nove estetske i likovne prostore. Uključivanje bijele površine savršeno uklopljene u kompoziciju, uvodi posmatrača u jedan novi, gotovo mitski prostor u kojima vlada mir i uravnoteženost. Umjetnica vješto gradi kompoziciju ostavljajući bijelo platno na pojedinim djelovima. Bjelina ukazuje na prazan prostor koji pravi ravnotežu sa dobro osmišljenom koloritnom kompozicijom. Promišljanje o boji i zakonima komplementarnosti je prisutan u njenom radu. Postignut je harmoničan odnos svih djelova na slici koji čine jedinstven kompozicijski sklad. Umjetnica uz veliku disciplinu i preciznost, promišljenost u likovnom izrazu iskazuje svoju suptilnu implusivnost i emocionalnost.ˮ...

Izložbu koja će trajati do 1.aprila otvoriće mr Maša Vlaović, istoričarka umjetnosti

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja