Donatorsko veče za global-grant “Prva crnogorska bolnica – moj prvi dom” Rotari kluba Budva

Rotari klub Budve je, u skladu sa idejom Rotari pokreta nesebično služiti, tekuće rotarijanske godine pokrenuo drugi global grant projekat „Prva crnogorska bolnica – moj prvi dom“, ovoga puta namijenjen prikupljanju sredstava za opremanje bolnice „Danilo I“, najstarije bolnice u Crnoj Gori.

Cilj ovog global-granta je prikupljanje sredstava u iznosu od 180.000 evra za nabavku savremene opreme, koja bi doprinijela boljim uslovima rada stručnog i posvećenog medicinskog osoblja i dodatnoj zaštiti pacijenata, posebno na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenju za pedijatriju cetinjske bolnice. Ideja je da se nabave dijelovi neophodne medicinske opreme kako bi se osavremenili i proširili postojeći kapaciteti pomenutih odjeljenja: porođajni sto, sto za ginekološke preglede, CTG pokrtetni kardiotokograf, svaremene lampe za porođaje, radiofrekventni nož, infuzione pumpe, inkubator, topli sto za novorođenčad i sterilizator.

Dio ovogodišnjih aktivnosti Rotari kluba Budva već je bio posvećen ovom cilju, tako da je određeni iznos potrebnih sredstava prikupljen na svečanosti „Ladies' night“. Kako bi se prikupila dodatna sredstva, Rotari klub Budve će, u saradnji sa prijestonicom Cetinje, koja je podržala projekat, u petak, 15. marta 2019. godine, u Vladinom domu na Cetinju, organizovati Donatorsko veče za „Prvu crnogorsku bolnicu – moj prvi dom“. Pored prijestonice, projekat su podržali i brojni privredni subjekti i pojedinici, prije svega Budve i Cetinja, a potom i svih ostalih gradova Crne Gore, koji su prepoznali značaj i potrebu unapređenja rada najstarije bolnice u Crnoj Gori.

Doprinos Donatorskoj večeri će dati i brojni predstavnici kulturnog i zabavnog života: KUD „Njegoš“, grupa „Perper“, Kraljevsko pozorište „Zetski dom“, organizacija The Books of Knjige, Modna komora Crne Gore, slikar Mujo Jovićević, predstavnici Muzičke akademije i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i drugi.

Ujedno, i ovaj global grant je rezultat nastojanja Rotari kluba Budva da svojim aktivnostima doprinese boljoj i sigurnijoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva zajednice u kojoj djeluje. Stoga je i logičan nastavak prethodnih altivnosti Rotari kluba Budva u ovom polju: opremanja porodilišta Opšte bolnice Kotor, nabavke optičkih sredstava za djecu korisnike Oftalmološke klinike Dječije bolnice u Podgorici, nabavke aparata za Resursni centar za sluh i govor u Kotoru, kao i obezbijeđivanje sredstava za nabavku opreme za djecu sa posebnim potrebama Budve.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti