Otvoren konkurs za nagradu Marko polo

Turistički koordinacioni centar država Centralne i Istočne Evrope i NR Kine (China - Central and Eastern European Countries Tourism Coordination Center) sa sjedištem u Budimpešti osnovao je nagradu Marko Polo, koja će se prvi put dodijeliti ove godine. U pitanju je zajednički projekat Narodne Republike Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (16+1).

Nagrada Marko Polo prepoznaje značaj i doprinos organizacija u turizmu koji vodi ka stvaranju najboljeg zajedničkog turističkog proizvoda namijenjenog kineskom turističkom tržištu, za proteklu godinu. Proizvod mora da obuhvata najmanje tri zemlje Centralne i Istočne Evrope, sa fokusom na lokalnu istoriju, tradiciju, kulturu i dr. Osim Crne Gore, članice Inicijative 16+1 (CEE i NR Kina) su Albanija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Estonija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija. 
 
Glavni cilj nagrade je odati priznanje organizatorima kružnih putovanja i drugih turističkih paket aranžmana koji se temelje ne specifičnim atrakcijama regiona Centralne i Istočne Evrope, i da se na taj način formira jača saradnja između evropskih i kineskih turističkih agencija koje se bave organizovanjem dolaska kineskih turista u zemlje Centralne i Istočne Evrope. 
 
Konkurs za nagradu Marko Polo otvoren je do 31. maja 2019. godine, a prijavu može izvršiti svaka kompanija koja je izradila inovativan i održiv turistički proizvod. 
 
Proglašenje dobitnika će se obaviti 9. septembra, a nagrade će biti dodijeljene 23. oktobra ove godine na konferenciji u Rigi. 
 
 
USLOVI KONKURSA  
 
1. Aplikant popunjava aplikacioni formular na engleskom jeziku; 
2. Opis turističkog proizvoda mora sadržati: 
a) Profil kompanije opisan u 150 riječi; 
b) Opis turističkog proizvoda, koji treba sadržati glavne karakteristike, cilj, postignute rezultate kao i uticaj na lokalne zajednice (maksimum 1200 riječi); 
3. Aplikacija može da sadrži dodatna dokumenta kao što su fotografije, video snimci, slike ili bilo koji drugi relevantni materijal; 
4. Obrazac za prijavu kao obavezan dokument potrebno je dostaviti u PDF formatu; 
5. Dodatna dokumentacija mora biti dostavljena zajedno sa prijavnim obrascem; 
6. Rok za podnošenje prijava kao i dodatne dokumentacije je 31. maj 2019. godine (23:59 CET), na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  Nepotpune i / ili kasne prijave neće se razmatrati. 
7. Nakon što je podnešena prijava, smatra se konačnom verzijom. 
 
 
 
Foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti