Čučka: Problem privremenih lokacija u Budvi je riješena stvar

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka izjavio je da je pitanje privremenih lokacija u Budvi već odlučena stvar i da usvojeni plan treba sprovesti do kraja.

„Crnogorska je 2016. godine obećala građanima da će, u slučaju da dobije priliku da učestvuje u vršenju vlasti u Budvi, potpuno izmijeniti način i korišćenje priobalnog dijela Budve i kontakt zone Stari Grad. Mi smo danas u Budvi dio koalicione vlasti, plan privremenih lokacija je usvojen i ostaje da ga u potpunosti primijenimo. Zadovoljstvo nam je što su za taj plan glasali ne samo svi odbornici koalicije na vlasti, već i neki opozicioni odbornici“, izjavio je Čučka.

Čučka je dodao da je u politici ključno da se donose razborite i hrabre odluke.

„Naša odluka o privremenim lokacijama je važna za osmišljavanje drugačijih načina daljeg turističkog razvoja Budve. To je bila i hrabra odluka i nema govora o bilo kakvim izmjenama te odluke. Ko god bi i pomislio da bi nakon svega trebalo preispitati tu odluku, taj bi otvoreno ustao protiv interesa građana Budve. A ja takve među nama ne vidim“, zaključio je Čučka.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti