Konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola "EVROPO, ČUJEMO LI SE?"

Generalni sekretarijat Vlade raspisuje konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Dana Evrope.

Zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na ovaj način pruža mogućnost da, na način koji je njima najprijemčiviji, pokažu šta njihovi vršnjaci u Evropi treba da znaju o Crnoj Gori, koju poruku im možemo poslati i koje je mjesto Crne Gore u Evropi.

Učenici su slobodni da izaberu način na koji žele da se izraze, bilo kroz likovni ili vajarski rad, literarni rad, pjesmu, kompoziciju, video, fotografiju, animaciju, vizual ili neku sličnu umjetničku formu.

Dragi osnovci i srednjoškolci, pustite mašti na volju i pošaljite nam svoja kreativna rješenja!
 
Konkurs je otvoren od 18. marta do 23. aprila 2019. O nagradama će odlučivati stručni žiri, a pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Dana Evrope i prikladno nagrađeni. 
 
Autori šest najboljih radova (po 3 u kategorijama osnovci i srednjoškolci) biće nagrađeni laptopom, tabletom i pametnim satom.  
 
Radove je potrebno dostaviti do 23. aprila, sa naznakom: Za konkurs Generalnog sekretarijata Vlade povodom obilježavanja Dana Evrope na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na adresu:
 
Generalni sekretarijat Vlade
Bulevar Revolucije br. 15
81 000 Podgorica
 
Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o autoru (ime, prezime, razred, škola, mjesto).
 
Za sve dodatne informacije koje se odnose na ovaj konkurs, kontakti su: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; tel: + 382 68 625 827 i + 382 69 212 071.
 
Najbolji radovi, kao i imena autora/autorki će biti objavljeni na www.eu.me.
 
Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti