Jadranski sajam - proljećna sajamska sezona

Na Jadranskom sajmu danas će biti otvoreni 45. Sajam hrane , 28. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 24. Sajam ekologije

Sajamske manifestacije već godinama čine jedinstvenu sajamsku platformu za plasman roba, usluga i znanja na regionalnom tržištu. Na Sajmu nastupa 86 direktnih i indirektnih izlagača, a dolaze iz 9 zemlja. Više od četvrtine su novi izlagači, koji se sajamskim nastupom našem tržištu predstavljaju prvi put. 22 direktna izlagača iz inostranstva potvrđuju internacionalni karakter sajamske manifestacije, koja pod znakom Globalne sajamske asocijacije UFI, već decenijama predstavlja međunarodnu poslovnu platformu.

Na Sajmu hrane prisutne su kompanije iz različitih sektora: industrija mesa i mesnih prerađevina, mediteranska prehrana, organska hrana, destilerije i vinarije… Posebno mjesto na Sajmu hrane ove godine imaju proizvođači tradicionalne i eko hrane. Na Sajmu ekologije ove godine prisutne su kompanije i NVO sektor koji se bave pitanjem reciklaže, tretmana otpada i edukacijom. Sajam ekologije zajedno sa Sajmom hrane čini jedinstvenu sajamsku platformu posvećenu prije svega očuvanju životne sredine kao preduslova i resursa za uzgoj zdrave hrane. Na Sajmu će premijerno biti predstavljena inicijativa “Budva Zero Waste City”, koju realizuju NVO Eko centar Budva i Coca-Cola Sistem. Svi posjetioci Sajma moći će da saznaju kako će Budva postati grad u kojem se povećava procenat reciklaže i upoznati se sa aktivnostima u sklopu ovog projekta. KEXPORT klaster iz Mađarske, koji okuplja 26 kompanija iz oblasti očuvanja životne sredine prisutan je na sajmu.

Raznovrsne segmente Sajma turizma upotpunjuju proizvođači, prodavci i distributeri opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, kao i ponuda pratećih djelatnosti u funkciji turizma poput obrazovnih insititucija, softverskih agencija, medijskih kuća, agencija za zapošljavanje itd. Drago nam je istaći promocije festivala na sajmu kao promotera turističkih destinacija, kao i visoko obrazovnih institucija iz oblasti turizma.

Svečano otvaranje je u četvrtak, 21. marta sa početkom u 11 časova na Jadranskom sajmu. Sajam će svečano otvoriti predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević.

Posjetioci sajamskih manifestacija imaju priliku da učestvuju u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priređuje u saradnji sa izlagačima.
Dodjelom tradicionalnih priznanja EXPO TROPHY po izboru stručnog žirija, Jadranski sajam će odati priznanje najuspješnijim izlagačima.
Radno vrijeme za posjetioce je od 21. do 23. marta od 10 do 18 časova.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja