Svečano otvaranje 45. Sajma hrane, 28. Međunarodnog sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 24. Sajma ekologije

Direktor Jadranskog sajam dr Rajko Bujković kazao je da ove godine Sajam prirprema i realizuje sajamske manifestacije u specifičnim uslovima.

„Međutim, tokom naše duge tradicije imali smo sličnih situacija, kojih se danas sjećamo sa posebnom pažnjom, i čini nas hrabrim činjenica da smo uspješno prevazišli brojne izazove. Sigurni smo da će i ovaj izazov, sa strane sajamske organizacije, biti uspješno prevladan.


Ovogodišnje sajamske manifestacije okupile su 86 izlagača. Ono što je za nas posebno značajno je to što veliki broj izlagača dolazi iz inostranstva.
Dakle, naš prioritetni zadatak da očuvamo internaciomalni karakter naših sajamskih manifestacija je u potpunosti zadovoljen.
Direktor Bujković poželio je uspjeh izlagačima, a posjetiocima da ostvare planirane efekte.


Posebno je pozdravio predstavnike stranih ambasada u Crnoj Gori, i predsjednika opštne Budva Marka Bata Carevića, koji je svečano otvorio ove tri sajamske manifestacije riječima:

„Čast mi je da vas pozdravim i u ime Opštine poželim uspješnu realizaciju Sajmova u naredna tri dana.
Raznovrsni program 45. Sajma hrane, 28. Međunarodnog sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i 24. Sajma ekologije, kojima prisustvujemo ovdje na Jadranskom sajmu u Budvi, svjedoči o naporima organizatora da predstavieminentne izlagače i njihpvu ponudu u oblastima koje su ključne za provredni život ovoh grada.
Hrana je ključni resurs današnjice, kojem moramo posvetiti posebnu pažnju. Ekologija je garant svakog održivog razvoja. Konačno, turizam je bio i ostao naša razvojna šansa.
Vjerujem da će ovi Sajmovi dopriniijeti boljem razumijevanju ovih važnih domena našeg sveukupnog razvoja i da je naš grad pravo mjesto za ovakav događaj“- kazao je Carević, i sa željom da ovi Sajmovi proteknu uspješno,proglasio manifestaciju otvorenom.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja