Uhvaćeni u krivolovu

Uhvaćeni u krivolovu

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Sektor granične policije, Odjeljenje granične bezbjednosti pomorske policije su 20. septembra 2013. godine zatekli plovilo u crnogorskim teritorijalnim vodama u nezakonitom privrednom ribolovu – kočarenju, na kojem su se nalazila tri albanska državljanina L.L. (51), S.F. (20), Š.S. (44) i jedan egipatski državljanin A.A. (52), koji su potom procesuirani, zbog osnovane sumnje, da su počinili prekršaj iz Zakona o graničnoj kontroli, dok se upravitelj plovila L.L. sumnjiči i za prekršaj iz Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi, kao i prekršaj iz Zakona o moru.

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije- Stanice granične pomorske policije Bar su, 20. septembra 2013. godine u teritorijalnim vodama Crne Gore na udaljenosti oko 11 nautičkih milja od obale, naspram Budve, kontrolisali plovni objekat-koču pod nazivom “Rozafa 12”, koji je plovio pod zastavom Republike Albanije i koji je zatečen sa spuštenim mrežama u moru tj. u nezakonitom privrednom ribolovu- kočarenju.

 

Prilikom kontrole na plovilu su se nalazili upravitelj plovila L.L. i članovi posade S.F., Š.S. i A.A. Upravitelj plovila i članovi posade su predati nadležnom inspektoru za strance Odjeljenja granične bezbjednosti Bar.

O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Bar i Uprava za inspekcijske poslove, radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja