Protest u Budvi: pale i prijetnje

Stanari kuća i zgrada u dijelu naselja Podkošljun, jutros su na sat vreman automobilima blokirali ulicu Kanjoša Macedonovića, u znak protesta jer Opština godinama unazad odbija da asfaltira i postavi uličnu rasvjetu ka njihovim domovima.

Do protesta je došlo jer i pored upornih pozivanja, opštinske službe ćuite i ne žele da riješe problem. A problem je nezamisliv u nekoj gradskoj zoni, a posebno ne u metropoli turizma U uskoj bezimenoj ulici, čije uređenje stanari traže, jedan od mještana je na samom putu ispred svoje kuće iskopao rupu, deset metara široku i dva metara duboku, tako da je praktično onemogućen prolaz automobilima, kao ni kolima hitne pomoći ili vatrogasnim vozilima u slučaju opasnosti. Osim toga problem je i nastavak neuređenih stotinjak metara ulice sa takođe uskim prolazom.

I dok stanari tvrde da je zemlja izuzeta i da Opština može da uredi ulicu, mještanin Blažo Radonjić koji je iskopao rupu, tvrdi da je to njegova parcela, koju je kupio prije četiri decenije, te pozvao gradonačelnika Marka Bata Carevića, koji odbija da ga primi na razgovor, da se sastanu kako bi se postigao dogovor, jer u suprotnom će podići betinski zid , a svojim životima će braniti zemlju i neće dozvoliti da se taj dio asfaltira.


Predstavnik stanara koji su blokirali ulicu Branko Franeta poručio je nadležnima da oni samo traže bezbjedna put do njihovih kuća.


Međutim, Radonjić je kazao da je on sa sestrama kupio plac i da je to njegovo isključivo vlasništvo i da će svojim životima braniti imovinu.


Potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović ( Crnogorska) došao je na lice mjesta i kazao da Opština upoznata sa zahtjevom građana da se ulica rekonstruiše i vrati u prvobitno stanje. On je najavio da će u ponedjeljak početi radovi, te da ako bude potrebno, pored službenika Komunalne policije i inspekcije, asistiraće i pripadnici CB Budva

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti