Šesti dječiji književni festival 

U saradnji NVO “Dramski studio Budva” i JU “Narodna biblioteka Budve” šestifestival Male morske pjesme i priče biće realizovan u periodu od 31. marta do 4. aprila. Petodnevnom programu Festivala prethodile su radionice kreativnog pisanja, a konkurs za osnovce na temu “Moje zamišljeno putovanje završen je 12.marta. Odluku o najboljim radovimadonijeće žiri dječijeg književnog festivala.

Ovogodišnji, šesti po redu Festival počeće u nedjelju 31.marta u 17h dramskomradionicom Moje zamišljeno putovanje ubioskopu Cadmus cineplex koju vode Radmila Knežević, Miloš Boreta, Mirjana Dajičić i Sanja Vilus. U Narodnoj biblioteci Budve program Festivala nastavlja u ponedjeljak, 1.aprila književnim kvizomod 15 do 17h kao i književnom radionicomPisac od palube koju će voditi dječiji pisac Žarko Vučinić od 17 do 19h. U utorak, 2.aprila, na Akademiji znanja u terminu od 16 do 18h književnu radionicu Pisac od palube vodi dječiji pisac Uroš Petrović, a nakon radionice, termin od 18 do 20 časova predviđen je za književnu žurku isvečanu dodjelu nagrada “Mali od palube”. Program nastavlja u srijedu, 3.aprila u prostorijama Narodne biblioteke Budve ekološkom radionicom Čuvaj more da ti duže traje - koja se realizuje u saradnji sa JP Morsko dobro, a radionicu vode mr biologije Aleksandra Ivanović i diplomirani biolog Nemanja Malovrazić. Istog dana od 20 do 21 čas u Narodnoj biblioteci Budve biće upriličen okrugli sto sa temom Kako razvijamo/sputavamo kreativnost kod djece o kojoj će govoriti pisac Uroš Petrović, koautor inovativnog programa za vaspitne i obrazovne ustanove “NTC sistem učenja” i dugogodišnji predsjednik Mense Srbije, zatim logopedica Mirjanka Jović i pedagogica i saradnica-predavačicaNTC programa u Crnoj Gori Vesna Bubanja. Posljednjeg dana šestog dječijeg književnog festival Male morske pjesme ipriče, u četvrtak, 4.aprila od 16 do 17.30h u Biblioteci će biti održana radionica ilustracije sa temom Moje zamišljeno putovanje koju će voditi akademski slikar Simon Vučković. Ovogodišnji festival će završiti projekcijom filma za učesnike u terminu od 18 do 20h u bioskopu Cadmus cineplex. 

Programi Festivala Male morske pjesme i priče će se odvijati u JU Narodna biblioteka Budve, u amfiteatru Akademije znanja i u bioskopu Cadmus cineplex.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja