Na groblju još samo 38 slobodnih grobnica

Preduzeće "Pogrebne usluge" je od osnivanja do 2017 godine izradilo 258 grobnica, u 2017 i 2018 izrađeno je još 51 jednostrukih grobnica i 5 duplih grobnica. Kako je "Primorskim novinama" rečeno od ukupnog broja grobnih mjesta ostalo je još slobodnih 38 jednostruka i 1 dupla grobnica.


"Preduzeće gazduje Novim gradskim grobljem iznad crkve Sveta Petka ukupne površine 9.840,00m2 i kapelom. Pored Novog gradskog groblja preduzeće vodi računa o grobljima i kapelom u Petrovcu kao i kapelom u Praskvicama u Pržnu.» Pogrebne usluge » Budva u 2018 godini je dobila financijska sredstva iz budžeta Osnivača u visini od 100,000€ i nakon rebalansa budžeta jos 50,000€, što je omogućilo da firma ne smetano obavlja svoju delatnost od javnog interesa. U narednoj godini su takođe planirana sredstva iz budžeta Osnivača u visini od 100000€ koja će biti uložena u sledeće investicije.
U Budvi će biti uložena sredstva u izgradnju 15 novih grobnica čija će investicija iznositi 14900€. Pored ovog 1000€ će biti uložiti u pejsažno uređenje groblja.
U Petrovcu ćemo investirati 47000€ u proširivanje groblja. U okviru ovog projekta biće odrađeno pravljenje pristupnog puta, sređivanje i pripremanje zemljišta sa svim neophodnim radovima za gradnju
grobnica i izgradnja u prvoj fazi 20 grobnica" stoji u programu rada ovog preduzeća za 2019.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti