Sajam namještaja i umjetnina

Na Jadranskom sajmu u Budvi od danas se održava 43. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 13. Sajam umjetnina – Art Expo.

Planirani kapaciteti izložbe su popunjeni . Posjetioci i zainteresovani kupci imaće priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i inovacijama u industriji namještaja u periodu intenzivnog opremanja prostora, ugostiteljskih i smještajnih objekata, uoči nastupajuće turističke sezone.

U pet sajamskih hala i na spoljnom prostoru Jadranskog sajma, Sajam namještaja okupiće 55 direktna i indirektna izlagača, predstavljajući sopstvene proizvodne programe i programe principala iz ukupno 10 zemalja. Novi izlagači, koji se po prvi put predstavljaju tržištu na ovaj način su značajno obilježje manifestacije sa aspekta osvježenja ponude, novih proizvoda i tehnologija ali i cjenovne konkurencije. 14,5% izlagača su novi, i uz tradicionalne dugogodišnje učesnike sajma dodatno afirmišu poslovnu komponentu i regionalni značaj manifestacije.

Na jednom mjestu publici se predstavljaju proizvodi kompanija koje postavljaju standarde industrije u svjetskim okvirima – kvalitetom, cijenom, konceptom prezentacije i regionalne kompanije koje se bave dizajnerskim namještajem, kao i proizvođači iz oblasti primarne prerade, stolarije, izrade pločastog i masivnog namještaja.

Na Sajmu će biti predstavljen kućni namještaj - kuhinje, trpezarije, dnevni boravci, spavaće sobe i kupatila, kancelarijski namještaj, oprema za domaćinstva, poslovne prostore, ugostiteljske objekte i smještajne kapacitete, baštenski program i ostale vrste namještaja, raznovrsnog dizajna i cjenovnih kategorija.

U segmentu Sajma umjetnina, publici će se prodajnom izložbom slika, grafika, akvarela i crteža predstaviti likovni umjetnici iz Crne Gore, kao i Crnogorsko udruženje kolekcionara antikviteta – nakita, ordenja, znamenja, trofejnog oružja i dekorativnog antiknog namještaja. Na taj način se proširuju mogućnosti kako učesnika da komercijalizuju umjetnine, tako i posjetilaca da kompletiraju opremanje životnog i poslovnog ambijenta.

Jadranski sajam će najuspješnije prezentacije učesnika nagraditi tradicionalnim EXPO TROPHY nagradama. Posjetioci će biti u prilici da u nagradnoj igri osvoje neku od nagrada koje Jadranski sajam dodjeljuje u saradnji sa izlagačima.
Raznovrstan asortiman proizvoda na jednom mjestu, jednostavnost i lakoća kompletnog planiranja i opremanja enterijera i eksterijera, sajamski popusti, su najvažnije odrednice koje publici preporučuje ovogodišnje izdanje izložbe.

Radno vrijeme za posjetioce je od 10 do 19 časova.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti