Izlozba fotografija Udruzenja Adriatic Artists

Izložba umjetničkih fotografija, pod nazivom Moj osjećaj za more, članova udruženja umjetnika Adriatic Artist i foto kluba Marin Getaldić iz Dubrovnika, biće otvorena u utorak 9. aprila, u Zbirci pomorskog nasljeđa, u 20:00h.

Grupu Adriatic Artists čine аkаdemski slikаri, grаfičаri, fotogrаfi, vаjаri i tаlentovаni аmаteri, koji su se okupili nа društvenoj mreži Fаcebook i tаko krenuli u kreаtivno druženje koje je rezultirаlo izložbаmа.

Za lajt-motiv ove izložbe izabrani su različite identitete mora – bonacu, buru i neveru, sve „savršene oluje“, barke i jedrenjake koji plove, stijene i perfektnost spoja sa morem u svim njegovim formama, neraskidivu povezanost čovjeka i mora I sve detalje svakodnevice na obali. Izložba je prodajnog karaktera.

Istog dana, u Zbirci pomorskog nasljeđa biće tradicionalno obilježen Dan otvorenih vrata, kada će svi posjetioci imati priliku da uživaju u besplatnom obilasku podmornice P-821 Heroj.
Okupljeni podmorničari, koji su nekada plovili u Heroj-u, ponosu Jugoslovenske Ratne mornarice, tog dana će posjetiocima prepričavati svoja iskustva pod vodom, sa kojim opasnostima se se suočavali, kako su ručali na torpednim cijevima i spavali na sklopivim ležajevima, gdje god su mogli naći mjesto.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja