Susret sa ruskom spisateljicom za djecu Anastasijom Strokinom

Susret sa ruskom spisateljicom za djecu Anastasijom Strokinom biće upriličen u Narodnoj biblioteci Budve kao čas iz poezije za djecu i odrasle „Kako se družiti sa čudovištem i ne upasti u kandže misterioznom mačku“ u petak, 12.aprila sa početkom u 18 časova.

Na susretu sa pjesnikinjom i spisateljicom Anastasijom Strokinom saznaćete koja čudovišta žive u Moskvi, interesantne činjenice o glavnom gradu Rusije, čućete stihove na ruskom i srpskom, učestvovaćete na master-času o stvaranju sopstvene pjesme. Takođe možete zadati bilo koja pitanja i porazgovarati o književnosti.
Anastasija Strokina, rođena 1984.godine, je pjesnik, pisac, prevodilac. Diplomirala je na Književnom institutu A. M. Gorki. Radila je kao nastavnik stranog jezika, urednik i bibliotekar. Prevodi sa engleskog, francuskog, italijanskog i danskog. Laureat ruskih i međunarodnih književnih konkursa, autor knjiga za djecu: Kit pliva na sjever, Sovin vuk, Perla džepnog patuljka

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja