Budva Jazz – Tribute to Mimo u Budvi

​Ovog vikenda će u budvanskom Starom gradu biti održana manifestacija Budva Jazz – Tribute to Mimo, koju NVO Feralorganizuje već četvrtu godinu u okviru projekta Budvanske hronike. U dvije večeri, održaće se promocija knjige o džezu, festival mladih trubača i koncert džez benda iz Beograda.

U subotu, 13. aprila, u 20 časova u Modernoj galerijiJovo Ivanović” biće predstavljena knjiga Jazz Beat autora Voja Šindolića iz Dubrovnika, koja govori o uticaju jazz-a na beat generacije i obrnuto. Predstavljanje knjige NVO Feral organizuje u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve. Na događaju će govoriti Srđa Zlopaša iz NVO Feral, Marko Pavlović, istoričar umjetnosti i osnivač prvog jazz kluba u Budvi, Nikola Ivanović, saksofonista iz Gradske muzike Budva i autor Vojo ŠindolićModeratorka će biti Itana Lalović.

U nedelju, 14. aprila na Trgu palmi u budvanskom Straom gradu, u 18 časova počeće festival „Mimova zlatna truba“, na kom će biti dodiljene tri nagrade mladim trubačima iz cijele Crne Gore. Žiri festivala činiće Ana Molčanov Brajak i profesori učesnika. Nakon dodjele pehara i plaketa, nastupiće beogradski džez bend u sastavu Jelena Theunisz, Ivan Ilić, Nikola i Nemanja Banović i Goran Potić

Cilj ovog projekta je promocija džez muzike i kulture, i iz NVO Feral se nadaju da će on prerasti u platformu za predstavljanje mladih džez umjetnika iz svijeta i internacionalni festival džeza. Podršku za realizaciju projekta su pružili Opština Budva, Turistička organizacija Budve, kompaniej Rokler i Sanraf, Vodovod Budva, dok su organizacionu podršku pružili Muzička škola Budva i profesorica Ana Molčanov Brajak, JU Muzeji i galerije Budve, Grad Teatar, Kafe Mozart i Terae Taxi

Cijeli projekat je inspirisan velikim budvanskim i svijetskim džez trubačem, Nikolom Mimom Mitrovićem, koji je posebno bio posvećen radu sa mladim muzičarima. Po ugledu na Mima, od samog početka projekta, NVO Feral je posvećena djeci i mladima koji se bave muzikom, a ove godine je ogromno zadovoljstvo organizatora što su nastupi mladih prerasli u festival koji će imati tri laureata.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti