Sokovi iz Srbije i Kosova nemaju propisani voćni sastav

Sokovi iz Srbije i Kosova nemaju propisani voćni sastav

Crnogorski ministar poljoprivrede Petar Ivanović saopštio je da su se na domaćem tržištu pojavili sokovi iz Srbije i sa Kosova bez propisanog voćnog sastava.

On je kazao da su analize pokazale da sokovi srpskih proizvođača Vino Župa i Takovo, kao i Liberion sa Kosova ne sadrže voćni sastav naveden na deklaraciji.

Prema njegovim rečima, ukoliko proizvođači ne budu u roku od 15 dana otklonili nedostatke, uslijediće zabrana uvoza.

"Analize su utvrdile da proizvodi imaju od dva do 25 odsto voća, umesto deklarisanih 50 do 100 odsto", rekao je Ivanović novinarima.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja