Dan Planete Zemlje - Herceg Novi, Bar i Ulcinj 2019

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je danas nastavilo sa obilježavanjem međunardonog Dana Planete Zemlje, i to akcijama u opštinama Herceg Novi, Bar i Ulicnj.


U Herceg Novom, u saradnji sa NVO udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak Sunca“, realizovana je akcija "Djeca u krilu Planete", u okviru koje je očišćena dječija plaža i plaža prilagođena licima sa invaliditetom ispred prve faze instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu. U skolpu ove akcije organizovan je i maskenbal, u okviru kojeg su djeca na kreativan način prenijela poruke o značaju očuvanja Planete Zemlje.


Na području opštine Bar, u saradnji sa Izviđačkim odredom “24. novembar”, održana je akcija uklanjanja otpada sa gradske plaže na potezu od gradske marine do ušća rijeke Željeznice u more. Paralelno sa akcijom čišćenja, posađeno je i nekoliko stabala raznog drveća na mjestima na kojima su ista stradala u nevremenu.
U opštini Ulcinj, u saradnji sa NVO “RDA UBA” organizovana je akcija čišćenja zaleđa kupališta na Velikoj plaži na lokaciji od kupališta "CABO" do kupališta "HAVANA". Tom prilikom sakupljena je velika količina otpada koji je odvezen na deponiju. Istog dana, u Ulcinju, službnici Javnog preduzeća su se pridružili akciji čišćenja Velike plaže koju su organizovali Karisma Hotels Adriatic Montenegro, RLC Montenegro i lokalna nevladina organizacija iz Ulcinja - NVO Ecovita.


U ovim akcijama učestvovao je veliki broj djece iz obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i predstavnici lokalnih institucija, preduzeća i organizacija.
Obilježavanje Dana Planete Zemlje nastaviće se i u narednim danima i to, sjutra, 23. aprila aktivnostima u Budvi, i 24. Aprila, realizacijom akcije na obali Opštine Tivat.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja